Fremkald billeder ved Danmarks bedste fotolaboratorium.

3 tips inden du bestiller

Fotofremkaldelse

Billeder fremkaldt professionelt

Vores billedprint leveres enten i farver eller som sort/hvid billeder, der printes på professionelt fotopapir på nogle af de bedste printere, i en kvalitet du vælger.

Hos Nordic Digital Lab kan du vælge selv at stå for farveredigeringen, inden du uploader billederne, eller du kan vælge at overlade denne del af forbehandlingen trygt til os. Uanset hvad du vælger, modtager du skarpe professionelle print i topkvalitet. 

Når du har uploadet dit billede eller design har du et væld af muligheder, lige fra printoverflade, montering, laminering, rammer og meget mere. Du kan vælge at få lavet dit billede i et af vores faste formater, eller præcis den størrelse dit billede eller design er uploadet i.

Vi gør opmærksomme på, at størrelserne kan variere 1-2mm i brede og højde.

 

Prefix eller wefix?

Hvis du har brug for en hjælpende hånd til redigering af dine billeder? Så står vi klar til at hjælpe. Hvis du tilvælger wefix når du bestiller et billede, så vil en af vores retouchører kigge på dit billede inden vi printer det. Som udgangspunkt kigger vi efter farve temperaturen, om billedet er for mørkt eller lyst og om det måske lige skal have lidt sharpness. Det hele er noget vi gør, for at du får det bedst mulige billede print i den sidste ende.

Med wefix giver vi også dig som kunde garantien for et pænt print. Hvis du modtager dit billede, men ikke er helt tilfreds, så skriv en mail til info@nordicdigitallab.dk, eller ring her ind på 86 81 21 11, så vil vi hellere end gerne snakke med dig om dit billedeprint, og så printe et nyt helt uden beregning.

Hvis du vælger at få printet dit billede med prefix, så er det en fuld automatiseret process, som tager din fil, og printer den på vores kemi printere. Vi ser ikke billederne, før de er kommet ud af printeren og er klar til pakning og forsendelse.

 

Har du selv redigeret dine billeder?

Hvis du selv har redigeret dine billeder, så vil vi som udgangspunkt ikke foreslå dig at bestille billederne med wefix. Ellers kan du ende ud med nogle billeder, som slet ikke stemmer over ens med det udtryk du måske selv har givet dem.

 

Farverum:

Vi råder vores kunder til at gøre brug af farverummet Adobe RGB (1998), da det er det farverum vores printere og skærme er opsat og kaliberet til. Hvis du oploader i billeder i andre farverum, kan vi ikke garantere samme farve-lighed.

 

Inden du bestiller fotoprint

Hvad er DPI? Hvilket farverum skal jeg bruge? Kan jeg stole på at jeg får det jeg ser på skærmen? Det er nogle af de spørgsmål vi oftest får, så for at du trygt kan bestille dine billeder vil vi her gennemgå disse problemstillinger. Helt kort kan vi sige at du bør altid sørge for at have lavet billederne i den rigtige størrelse i 300 dpi, vi benytter Adobe RGB (1998) i vores workflow og det kommer helt an på din skærm.

DPI - Dots Per Inch

For nogle vil dette være et helt nyt udtryk og for andre er det en gammel traver. DPI handler om hvor mange prikker der er på arket når det bliver printet. Vores system håndterer filer i 300 dpi som udgangspunkt, men vi har faktisk mulighed for at printe helt op til 1000 dpi. I Photoshop du kan styre dine billeders dpi ved at vælge Image i menulinjen og derefter Image Size. Derinde kan du skrive hvor mange centimeter og dpi du ønsker billedet skal printes i. Benytter du derimod Lightroom skal du først beskære billedet i den ønskede ratio hvorefter du inde i Export kan vælge størrelsen og dpi’en billedet skal eksporteres i. For at gøre det lettere har vi her lavet en lille CM til Pixels udregner: